Mångsidiga fördelar med etikettdispenser och etikettrullar

Oavsett om det rör sig om en flaska eller kartong kräver så gott som alla kommersiella varor och läkemedelsprodukter en etikett på förpackningen. En etikettdispenser är därför ett essentiellt hjälpmedel som kraftigt förbättrar effektiviteten och hastigheten i etiketteringsprocessen. Etikettdispensers lanserades först på 1920-talet och var konstruerade för att användas manuellt. Det dröjde inte lång tid förrän flera förbättringar gjordes och numera används de överallt för att etikettera förpackningar och produkter.

Det finns olika typer av anordningar för etikettering som är mer eller mindre lämpliga beroende på volymen i verksamheten. Ett brett utbud av dispensers och maskiner finns tillgängliga på marknaden som på ett specificerat sätt kan applicera klistermärken. Faktum är att de viktigaste fördelarna med etikettdispensers inte bara är hastighet och effektivitet utan även snygg placering av etiketter. Flera fantastiska fördelar finns med etikettdispensers och några av dessa beskrivs härnäst.

Billigare etikettering

För att skriva ut professionella etiketter behöver företag, särskilt små företag med begränsade resurser, bedöma vilken typ av etikettering som behövs. Ju högre volym och omsättning desto mer pengar är det värt att investera i en effektiv och snabb etikettdispenser. Glöm inte bort att tid är pengar och att den initiala kostnaden kan kompenseras i längden genom snabbare etikettering. Företag kan förlora mycket tid och pengar med en mindre effektiv etikettering, exempelvis finns större risk för skrynkliga etiketter.

Snabbare etikettering

Företag har inte råd att lägga ner alltför mycket tid på att skriva ut etiketter. Processen behöver vara snabb, effektiv och felfri. Med moderna etikettdispensers räcker det med att mata in rulletiketter i dess digitala anordning för att skriva ut etiketter av hög kvalitet.

Kreativare etikettering

Etikettdispensers erbjuder möjligheten att skriva ut mer anpassade och kreativa etiketter. På så vis kan företag skriva ut anpassade etiketter för att passa olika säsonger och högtider. Detta öppnar upp möjligheten att anpassa etiketters storlekar, former och mönster som i sin tur ökar försäljningen.